ARNHEMSE KAST IN URK

Arnhemse kast overzicht - 1

De Arnhemse (simplicia) kast is terug in Urk (11 oktober).  Het is een langdurig bruikleen van het Openluchtmuseum Arnhem. Dit dankzij de inspanningen van Jard Baljet, wiens familie deze kast indertijd aan het museum heeft geschonken,

Tijdens de boekpresentatie van van Gildekast tot Schoenendoos was hij al even bij de Eenhoorn, maar moest toen terug voor een restauratie. Nu is hij dus in volle glorie te zien. In het boek is deze kast te vinden onder A10, pagina’s 40-41.

Het boek is nog te bestellen (15 euro + 5 euro verzendkosten), stuur een mail naar bestellen@stichtingfarmaceutischerfgoed.nl

 

Advertenties

KNMP bestuur in Urk

KNMP bestuur 1 (1)

Op 21 maart 2018 vergaderde het KNMP bestuur in ” de Eenhoorn” .
Na de lunch was er de gelegenheid om de relatie tussen “de Eenhoorn”  en de Stichting Farmaceutisch Erfgoed te bespreken waarbij ook de collectie Grendel aan de orde kwam. waarna vervolgens het bestuur een rondleiding kreeg. Een en ander verliep in een bijzonder prettige sfeer.

Bezoek Commissaris van de Koning

bezoek commissariis van de Koning 5 dec 2017

Op 5 december 2017 bezocht de Commissaris van de Koning, de heer L. Verbeek, Urk.
Hierbij werd in aanwezigheid van het gemeentebestuur van Urk onder andere het Trefpunt bezocht. Het gezelschap werd rondgeleid door Mart van Lieburg.
Daarbij werd ook een bezoek gebracht aan Foksdiep 6, de Eenhoorn. Deze foto – in het midden de Commissaris – werd genomen voor de Kralingse apotheek.

Bezoek uit Litouwen

Op 4 oktober 2017 heeft een delegatie van het Medisch Farmaceutisch historisch Museum van de Medische Universiteit van Kaunas het Centrum bezocht. De delegatie werd begeleid door Willem J. Mulder. De delegatieleden waren (zie foto, van links naar rechts

Litouwen delegatie

Dr. Tauras Mekas – Directeur
Vilija Zabarskiene – Ontwerpster
Dr. Rolandas Minevicius – Chef Curator
Dr. Asta Lignugariene – Curator
We kregen zeer enthousiaste reacties, en voor onze collectie mochten we een boek met als onderwerp het museum in Kaunas in ontvangst nemen.