Open dag zaterdag 6 oktober

Open dag 6 oktober 2018 - 1

Advertenties

Centrum gesloten 26 mei 2018

In verband met het congres van de Kring voor de Geschiedenis van de Pharmacie in de Benelux is het Centrum op zaterdag 28 mei 2018 niet geopend.

KNMP bestuur in Urk

KNMP bestuur 1 (1)

Op 21 maart 2018 vergaderde het KNMP bestuur in ” de Eenhoorn” .
Na de lunch was er de gelegenheid om de relatie tussen “de Eenhoorn”  en de Stichting Farmaceutisch Erfgoed te bespreken waarbij ook de collectie Grendel aan de orde kwam. waarna vervolgens het bestuur een rondleiding kreeg. Een en ander verliep in een bijzonder prettige sfeer.

Bezoek Commissaris van de Koning

bezoek commissariis van de Koning 5 dec 2017

Op 5 december 2017 bezocht de Commissaris van de Koning, de heer L. Verbeek, Urk.
Hierbij werd in aanwezigheid van het gemeentebestuur van Urk onder andere het Trefpunt bezocht. Het gezelschap werd rondgeleid door Mart van Lieburg.
Daarbij werd ook een bezoek gebracht aan Foksdiep 6, de Eenhoorn. Deze foto – in het midden de Commissaris – werd genomen voor de Kralingse apotheek.

Bezoek uit Litouwen

Op 4 oktober 2017 heeft een delegatie van het Medisch Farmaceutisch historisch Museum van de Medische Universiteit van Kaunas het Centrum bezocht. De delegatie werd begeleid door Willem J. Mulder. De delegatieleden waren (zie foto, van links naar rechts

Litouwen delegatie

Dr. Tauras Mekas – Directeur
Vilija Zabarskiene – Ontwerpster
Dr. Rolandas Minevicius – Chef Curator
Dr. Asta Lignugariene – Curator
We kregen zeer enthousiaste reacties, en voor onze collectie mochten we een boek met als onderwerp het museum in Kaunas in ontvangst nemen.

Uitreiking boek Van gildekast tot schoenendoos

Raymond en Annette uitreiking boek

Op 17 juni jl. heeft prof. Toine Pieters in Urk, in aanwezigheid van ca. 6o belangstellenden de eerste exemplaren Van gildekast tot schoenendoos uitgereikt aan de trotse auteurs dr. Raymond van der Ham en dr. Annette Bierman.

Het is een standaardwerk geworden op het gebied van de simpliciaverzamelingen door de eeuwen heen. In het boek is ook de kast opgenomen die in het Rijksmuseum staat, hierover heeft Annette Bierman geschreven in het boek De Verzamelaarskast dat ook onlangs is verschenen. Ook van dit boek ontving zij, uit handen van de directeur van het Rijksmuseum, dr. Taco Dibbits, het eerste exemplaar.

In het Pharmaceutisch Weekblad van 4 augustus 2017 is op pagina’s 21-23 uitgebreide informatie te vinden over beide boeken.

Het boek Van gildekast tot schoenendoos is voor € 15  plus € 5 euro verzendkosten te bestellen via bestellen@stichtingfarmaceutischerfgoed.nl.